top of page

תאונות עבודה

 

הערה: אם התאונה ארעה תוך כדי ועקב העבודה אף ללא אחריות המעביד, ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי – מדור נפגעי עבודה בגין חלק מנזקי הניזוק המבוטחים בביטוח הלאומי וזאת אף אם אין סיכוי בתביעת נזיקין מקבילה כנגד המעביד. (נא ראה פרק "נפגעי עבודה" בביטוח הלאומי).

הוכחת הרשלנות:

לשם הוכחת הרשלנות, על הניזוק להראות כי המזיק התרשל שכן לא פעל בהתאם להוראות סעיפים מחוקים מסויימים כגון פקודת הבטיחות בעבודה התש"ל – 1970, שהתאונה ארעה בשל עבודה במקום לא בטוח שנבנה בניגוד לתקנות התכנון והבנייה, בשל תנאי עבודה או אוירת עבודה לקויה וכיוצ"ב, או בניגוד להוראות הפסיקה.

בנסיבות אלו מומלץ מאוד להיות מיוצג על ידי עו"ד העוסק בתביעות נזיקין לשם הוכחת הרשלנות לבית המשפט שהינה תנאי הכרחי לקבלת פיצוי ועל מנת שהתביעה לא תידחה תוך חיוב התובע בהוצאות משפט לנתבע.

הוכחת הנזק:

נזקיו של ניזוק בתביעת נזיקין מתחלקות לכמה קטגוריות – נזק לעבר, נזק לעתיד ונזק לא ממוני (כאב וסבל), כאשר רוב הפיצוי נובע בד"כ מהנזקים העתידיים שייגרמו לאדם וככל שנותרה לו נכות עקב התאונה.

לשם הוכחת נזקיו הרפואיים של ניזוק, על התובע להמציא חוות דעת רפואית בתחום פגיעתו, הנתבע יבדקו על ידי רופא מטעמו שימציא חוות דעת מטעם הנתבע ולעיתים ימונה מומחה מטעם בית המשפט ויהיה צורך בחקירת עדים בבית המשפט.

אף לשם הוכחת בסיס החישובים (כגון מה גובה השכר של האדם שנפגע בתאונה, הצורך בעזרה סיעודית בעקבותיה וכיוצ"ב) יש לעיתים לנהל משפט.

מומלץ אפוא להיות מיוצג על ידי עו"ד העוסק בתביעות נזיקין לשם הוכחת הנזק לבית המשפט ומיקסום גובה הפיצוי שייפסק.

בכל מקרה, מתוך כל פיצוי שייפסק בבית המשפט ינכה בית המשפט את הסכומים אשר להם זכאי הנפגע מהמוסד לביטוח לאומי ולפיכך יש לנהל את ההליכים במקביל על ידי עו"ד העוסק בתחום אשר יידע כיצד לפנות לחברת הביטוח של המזיק ולביטוח הלאומי בכל שלב לשם מיקסום תוצאות התביעה.

הוראות נוספות תתייחסנה לכל מקרה לגופו וכדאי כי תתקבלנה מעו"ד העוסק בתחום כעו"ד אלדור-חורב.

בתביעות נזיקין שמוגשות עקב נזק גוף שארע לניזוק בתאונה כלשהי ובפרט תאונת עבודה על הניזוק להוכיח את אחריותו של המזיק אשר בגינה נגרמה התאונה.

במסגרת פקודת הנזיקין [נוסח חדש] קיימות עוולות רבות מכוחן ניתן לתבוע, אך העוולה העיקרית מכוחה מוגשות רוב תביעות הנזיקין הינה עוולת הרשלנות, דהיינו – על הניזוק להוכיח את רשלנותו של המזיק אשר בגינה נגרמה תאונתו, את הנזק שנגרם לו עקב כך ואת הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזק. רק לאחר הוכחת כל המרכיבים הנ"ל, יהיה בידי התובע לקבל פיצוי בגין כל הנזקים שנגרמו לו עקב התאונה.

 

לא כל תאונה שארעה לאדם הינה כזו בגינה ניתן לתבוע את המזיק, אפילו אם הוא המעביד של הניזוק, אלא רק כזו אשר נגרמה ברשלנותו. גם אם למעביד או למזיק יש ביטוח לאחריות מעבידים/צדדים שלישיים,חברת הביטוח נכנסת "בנעלי" הניזוק ורק אם תוכח אחריותו ניתן יהיה לבדוק את הנזק שנגרם לו ולתבוע פיצוי בגינו.

2.jpg

יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה יעוץ משפטי פרטני ומקצועי ואינו נועד להחליפו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות וכל המסמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

bottom of page