top of page

ועדות רפואיות

7.jpg

ככל שקצין התגמולים יקבל את התביעה או שהתיק יוחזר לו ע"י ועדת הערעורים או בית המשפט עם פסק דין המורה לקבל את התביעה, יופנה הנכה לבדיקות ע"י רופאים מומחים בועדות רפואיות ושם יקבע לו אחוזי הנכות אשר נגרמו בעקבות פגיעתו המוכרת.  בפועל, לכל פגיעה ופגיעה בגוף ובכל דרגה ודרגה נקבעו אחוזי נכות נפרדים לפי תקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגות נכות) התש"ל 1969. מומלץ לפנות לועדות עם עו"ד העוסק בתחום כעו"ד אלדור-חורב, שכן הוא יידע לכוון את הועדות לקביעת הנכות הנכונה, יפנה לקבלת חוות דעת רפואית במקרה בו הדבר נדרש, ידאג להפנות את תשומת לב הועדה לפרטים החשובים העולים ממסמכים רפואיים, ידאג לפסילת מומחים בועדות המצויים בניגוד אינטרסים וכיוצ"ב. 

על קביעת הועדה הרפואית ניתן לערער בשאלה רפואית לועדה הרפואית העליונה אשר גם בה מומלץ ייצוג על ידי עו"ד מהטעמים לעיל. 

על החלטת הועדה הרפואית העליונה ניתן לערער בשאלת משפטית בלבד (כגון העדר התייחסות לממצאים או למסמכים, העדר נימוקים וכיוצ"ב) לבית המשפט המחוזי במסגרת הזמנים הנקובה בחוק. מומלץ ייצוג בהליך זה על ידי עו"ד העוסק בתחום כעו"ד אלדור-חורב, אשר יידע האם יש מקום לערעור, דהיינו – האם אכן יש טעות משפטית כלשהי בעבודת הועדה, אם לאו ויידע אף להציג הטיעונים בפני בית המשפט. 

 

יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה יעוץ משפטי פרטני ומקצועי ואינו נועד להחליפו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות וכל המסמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

bottom of page